La digitalització de la indústria agroalimentària és una de les grans prioritats de la política de R+D+ia Europa per als propers anys, sent el seu paper primordial en el Pla de Recuperació ‘Next Generation’ aprovat per la UE. La tercera edició del Fòrum Smart Agro, coorganitzat per Jornades Interempreses i la Càtedra Corteva en Agricultura Digital i Sostenibilitat de la Universitat de Sevilla, pretén analitzar com s’està treballant des del sector per apostar per la innovació a través de la digitalització dels seus processos de producció, multiplicant l’eficiència, guanyant en sostenibilitat i estalviant costos.

El Fòrum Smart Agro arriba a la seva tercera edició consolidant-se entre els esdeveniments convertits en punt de trobada de referència per al conjunt de professionals que dirigeixen i treballen al sector agroalimentari del nostre país. L’objectiu és reunir una vegada més enginyers agrònoms, enginyers tècnics, organitzacions professionals, associacions, directius i tècnics de les empreses del sector més rellevants d’Espanya, i esdevenir punt de trobada per compartir casos d’èxit i bones pràctiques, amb la digitalització com a fil conductor.

El III Fòrum Smart Agro, que serà inaugurat per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de la Junta d’Andalusia, Sra. Carmen Crespo, s’obrirà amb una ponència de Manuel Pérez Ruiz, Director de la Càtedra Corteva a Agricultura Digital i Sostenibilitat de la Universitat de Sevilla, que exposarà com la digitalització al camp pot influir en la decisió de compra del consumidor aportant valor afegit al producte. A continuació, Paloma Sánchez Pello, Directora de Competitivitat i Sostenibilitat de FIAB, explicarà les línies generals del Pla General de Digitalització i Sostenibilitat en què treballa la indústria alimentària a mitjà i llarg termini. Felipe Medina, Secretari General Tècnic d’ASEDAS, posarà l’accent en com s’està treballant en aquest mateix sentit des de la distribució,

Precisament el consumidor serà el protagonista de la ponència ‘L’era del consumidor ‘figital’, en què Raúl Calleja, Director de certàmens professionals del Sector Agroindústries, Alimentació i Gastronomia d’IFEMA, presentarà com la digitalització acompanya avui dia el procés de compra i l’acte de consum, convertint el consumidor també en prescriptor. Dos casos d’èxit, presentats per Enrique de los Ríos, Director General d’UNICA Group, i Jorge Martínez Guanter, Digital Marketing Manager per a Espanya i Portugal a Corteva Agrisciece, mostraran com en una cooperativa de segon grau i una gran multinacional la digitalització s’ha fet convertit en peça clau en els seus processos de producció i servei al client.

Tot seguit, en una taula rodona conduïda per Nathalie Chavrier, Responsable Tècnic del Sector Agroalimentari a la Corporació Tecnològica d’Andalusia (CTA), s’abordarà com les noves solucions digitals aporten valor afegit des del sector primari. Jaime Muguiro, Director Comercial de John Deere Ibérica; Salvador Correa, Gerent d’Agrosap; i Marcos Muñoz, Responsable del Dept. d’R+D+i de Fitesa, abordaran els principals desafiaments i oportunitats que oferir la digitalització al sistema agroalimentari.

La clausura anirà a càrrec de Manuel Melgarejo, President per a Espanya i Portugal de Corteva Agriscience.

Podeu consultar el programa complet i actualitzat al següent enllaç:

PROGRAMA

L’assistència a la jornada és gratuïta però requereix inscripció prèvia al següent enllaç: 

INCRIPCIÓ PRÈVIA